Sportnytt
1 december 2022 08:54

Små förändringar på världsrankningen

RankningI dressyr och fälttävlan har inga större förändringar skett i toppen på FEI:s världsrankning när vi går in i årets sista månad. För svensk del har en av landets bästa dressyrhästar tagit ännu ett kliv uppåt och är nu rankad sexa i världen.

Små förändringar på världsrankningen
Världsettan Jessica von Bredow-Werndl fortsätter regera. Foto: Roland Thunholm

På dressyrtronen sitter Jessica von Bredow-Werndl säkert, med nya färska poäng från Sweden International Horse Show. Tyskan fortsätter hålla Cathrine Laudrup-Dufour och Isabell Werth en bit bakom sig. Dressyren rankar sedan i höstas ryttare och hästar för sig, och på hästsidan är det TSF Dalera BB som ligger i topp före Vamos Amigos. Ny på tredjeplatsen är Werths DSP Quantaz, som klättrat från nummer fem.

Patrik Kittel är kvar som bästa svensk på sjundeplatsen, medan hans Touchdown tar ett kliv uppåt och nu är sexa på världsrankningen för dressyrhästar. Therese Nilshagen är fortsatt tolva, och som nummer 18 finns Juliette Ramel.

Världsrankning dressyrryttare
Världsrankning dressyrhästar

I fälttävlan är det stiltje den här tiden på året, och det gifta paret Tim och Jonelle Price är kvar som etta och tvåa i världen före Rosalind Canter på tredjeplatsen.

Bästa svensk Frida Andersen har tagit ett litet kliv uppåt och är nu 64:a. I topp 100 finns även Louise Romeike på plats 82, även det en klättring med ett steg uppåt.

Världsrankning fälttävlan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden