Sverige
11 oktober 2021 06:33

Smedstad Ridsportcenter firade fem år med hästfest

JubileumSmedstad Ridsportcenter i Linköping har firat femårsjubileum med pompa och ståt. Bland annat ska SM i WE arrangeras här nästa år.

Smedstad Ridsportcenter firade fem år med hästfest
Maria Grundström, ordf Linköpings Fältrittklubb och Josefine Linder, enhetschef Smedstad Ridsportcenter, tar emot utmärkelsen kvalitetsmärkt ridskola från Christina Almtun och Marie Westrin, Östergötlands Ridsportsförbund. Foto: murhedsinfo

År 2016 invigdes Smedstad Ridsportcenter i Linköping. Fem år senare är det en ridskola för 750 ryttare, men också ett nav där olika ridsportdiscipliner samlas under samma tak, plus öppen fritidsverksamhet . Dessutom arrangeras allt från lokala som nationella tävlingar. I samband med jubileet firas också att anläggningen som första ridskola i Östergötland tilldelats utmärkelsen ”kvalitetsmärkt ridskola” av Svenska Ridsportförbundet.

Bakom jubileet som firades i helgen stod Linköpings kommun, Lejonfastigheter som äger anläggningen, Haga Stall och Omsorg som driver verksamheten och den ideella föreningen Linköpings Fältrittklubb som organiserar medlemmarna och arrangerar tävlingar.

– Vi är väldigt nöjda med utvecklingen på Smedstad Ridsportcenter. Anläggningen erbjuder en meningsfull fritid för många varje dag och är också en nationell tävlingsarena, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef i Linköpings kommun, i ett pressmeddelande.

5Ürsjulibleum_show
Stora ridhuset var fullsatt när Smedstad Ridsportcenter bjöd på en hyllningsshow till hästen i samband med att anläggningen firade fem år.

Även Josefine Linder, verksamhetschef på Haga Stall och Omsorg, är nöjd med utvecklingen:
– Vi har startat både fritids och daglig verksamhet förutom att ridskolan vuxit från 470 elever till cirka 750. Men vi är inte nöjda, vi vill fortsätta utveckla Smedstad till nytta för Linköping och för ridsporten, säger hon i pressmeddelandet.

Från klubbens sida är Maria Grundström, ordförande i klubben, nöjd med tävlingsverksamheten.
– Nu ser vi till exempel fram emot att välkomna WE-ryttare till SM här 2022.

På jubileet bjöds hundratals besökare att ta del av en mässa med lokala utställare, ponnyridning och guidade turer i omgivande Tinnerö eklandskap. Dagen avslutades med en stor show, en hyllning till det mest centrala för verksamheten – hästen.

Invigning Uppstigningsramp_2021
I samband med jubileet invigdes en nyapåstigningsramp som gör det möjligt för fler att vara en del av ridsporten.Marie Delling från daglig verksamhet vid Smedstad Ridsportcenter med ardennern Isak, Patrik Andersson, kassör LFK, Theresia Fans, ryttare och Sissi Lilja, ombud för Agria som sponsrat rampen. Foto: murhedsinfo

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden