Dressyr
11 maj 2014 07:12

Snabba ryck i SM

ńr du dressyrintresserad och vill följa med i SM-fajten gäller det att vara snabb. Tidsprogrammet är ändrat och det är rekordmånga startande i finalen. Abonnerar du på Horse1 kan du följa finalen på webben.

Snabba ryck i SM
Ericsberg bjuder på vackra vinklar överallt.

Söndag morgon klockan 8 drar Intermediare A igång med fyra ekipage följt av Grand Prix för U25-ekipage med sex starter.

Alla ritter och prisutdelningar ska vara klara och färdiga till klockan 11 då årets SM-final går av stapeln. I år är det 24 ekipage kvalade och klara till att rida kür. För att klara så många startande och ändå hålla de tider som bokats med de internationella doimarna har tävlingsledningen pusslat och pysslat med sina tidsscheman.

SM avgörs genom sammanslagning av både GP och Kür, bästa ekipage över två rundor kröns till mästare. förra året slog Patrik Kittel till och tog titeln på Strömsholm. I år utmanar hans elev Jeanna Högberg honom ordentligt och flera ryttare trycker på bakom och kan leverera.

På dagens soundcheck stod det klart att det kan bli härlig underhållning på Ericsberg, många program bjöd på härlig musik i de inledande stroferna. Under lördagen brakade tävlingsplatsens nät ihop och det arbetas för fullt för att få fart på allt inför finalen.

Startlista SM-final
Tävlingens resultatsida
Webb-tv hos Horse1 (betalsida)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden