Sport
6 augusti 2015 18:32

Snygg svensk lagstart av Klara

Just efter att dressyrryttarna hade ridit klart tog fälttävlansgänget över och det med en riktig smakstart för Sveriges del. Första lagryttaren Klara Hammarström levererade på drygt 69 procent och Moa Nordfjäll följde upp på drygt 65.

Snygg svensk lagstart av Klara
Första lagryttaren Klara Hammarström satte en bra ton för dagen. Photographer Roland Thunholm

Under fredagen rider de två återstående svenska fälttävlansryttarna sin dressyr och dagens lagduo gjorde ett bra jobb när de inledde. Klara Hammarström har laddat på Irland med sin ponny Creemully Melody och visst syntes det när de som första svenska fälttävlansekipage gjorde entré på Ribersborg. Med 69,09 procent, 46,4 straff, bäddade hon för resten av sina lagkamrater. En av startfältets minsta ponnyer, C-ponnyn tillika new forest-hingsten Dimmans Eros, vann nyss SM med Moa Nordfjäll. När de gick ut som andra av fyra svenska lagryttare belönades de 65, 23 procent, 52,2 straff, efter en rakt igenom stadig uppvisning.

Saga Suovanen har själv ridit upp sin Bonnie Bee från de lägsta klasserna i fälttävlan de senaste tre åren och nu lyckades hon enligt planen hålla Bonnie lugn inne på dressyrbanan. På EM tävlar hon individuellt och satte 62,42 procent, 56,4 straff. Anna Wettemark med U2 tävlar också bara på egen hand. Peppade U2 var laddad som så ofta bland fälttävlansponnyerna och det resulterade i taktinslag i skritten. Resultatet blev 55,53 procent, 66,7 straff.

Imorgon eftermiddag rider Sveriges nästa två lagryttare, Selma Hammarström och Michelle Ettwein. På lördag väntar terrängen och på söndag banhoppning.

Följ Ridsports EM-rapportering på Instagram.
Startlista och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden