Hoppning
1 april 2018 13:29

Söderstrand stöttar RGB:s lag i Global Champions League

InternationelltÅrets Global Champions Tour är igång och vid premiären i Mexiko förra veckan syntes ett välbekant ansikte. Förre förbundskaptenen Sylve Söderstrand fanns på plats. "Jag kommer att finnas med vid en del av årets tävlingar," förklarar Sylve Söderstrand som coachar ett lag med två svenskar.

Söderstrand stöttar RGB:s lag i Global Champions League
Sylve Söderstrand och Rolf-Göran Bengtsson har jobbat tillsammans i många år, och nu fortsätter samarbetet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Sylve Söderstrand har ingått ett avtal med en av huvudsponsorerna till Global Champions Leauge-laget Cascais Charms, där John Whitaker, Rolf-Göran Bengtsson, Luiz Felipe de Azevedo Filho, Mathilda Karlsson och Philip Houston ingår.
– Jag ska hjälpa en av huvudsponsorerna, en tysk affärsman. Jag kommer att vara ett stöd till honom i planering och upplägg av säsongen, jag har en organisatorisk roll helt enkelt, berättar Sylve.

I uppdraget ingår också att hjälpa framför allt Mathilda Karlsson under tävlingarna, men även vara behjälplig till övriga i laget om behov finns.
– Det är roligt att jobba med ett lag, även om den här uppgiften skiljer sig betydligt från mina tidigare lagjobb, konstaterar Sylve.

Vid premiären i Mexiko red Mathilda Karlsson och brasilianaren Luiz Felipe de Azevedo Filho i laget, och Sylve var imponerad av arrangemanget.
– Jag måste säga att det var en fantastiskt fin och välordnad tävling och en publik som påminde om den svenska – mycket sportslig och väldigt entusiastisk över bra insatser, oavsett varifrån ryttarna kom.

Nästa stopp för Sylve blir till helgen i Miami, därefter väntar bland annat Shanghai och Hamburg.
– I Hamburg är det tänkt att Rolf-Göran ska göra comeback efter sin operation. Dessutom har företaget som sponsrar laget huvudkontor i Hamburg, så det ska bli en väldigt intressant tävling, säger Sylve Söderstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden