Hoppning
30 april 2021 20:47
Ridsportplus

Sofia Kroon snabbast på sin ”långsamma” häst

SundbyholmI dagens 1,45 på Sundbyholm gjorde Philip Svitzer en mycket bra tid på sin Alida Nike. Sofia Kroon trodde inte att hon skulle ha en chans med Stan 44. ”Turen var på min sida”, säger Sofia Kroon.

Sofia Kroon snabbast på sin ”långsamma” häst
Tur eller skicklighet - här är i alla fall dagens segrande ekipage, Sofia Kroon och Stan 44. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I dag var 1,45 högsta klassen i tävlingarna på Sundbyholm. Sofia Kroon och Stan 44 (f. -09, e. Stakkatol – Kannan) slog tvåan Philip Svitzer och Alida Nike (f. -10, e. Ustinov x N – Aldato).
– Det känns fantastiskt, och det var oväntat. Det var en väldigt snabb klass och jag såg Philip Svitzers häst, det är som en liten ponny som är jäkla snabb och jag har väl inte en jättesnabb häst. Men sedan fick jag väldigt bra lägen, kunde plocka bort galoppsprång och hade turen på min sida, säger Sofia Kroon.

Hon har haft Stan 44 i ett och ett halvt år. Hästen reds tidigare av Thomas Ryan.
– Det är en fantastisk häst, han har alla kvaliteter som man vill ha, han är scopey, försiktig och väldigt intelligent. Han har gått fem klasser och placerat sig i fyra under två veckor.
Nu får Stan 44 ta det lite lugnt från tävlandet, medan Sofia Kroons två andra hästar Fiana och Laure Van De Kakebeek ska gå 1,50 på lördag och Grand Prix på söndag.
– Jag har tre fantastiska hästar som alla kan gå 1,50, jag får passa på så länge jag har det gänget. Fiana var trea i 1,45 i går och Laure var sexa i Grand Prix förra helgen, så alla tre är i väldigt bra form.

Tvåa i fredagens 1,45 var alltså Philip Svitzer, medan Rebecca Hallberg Fischer var trea med Chilli Cat.

Resultatlista 1,45-klassen

 

 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden