Hoppning
11 februari 15:40

Söndagens Grand Prix i Borås bjöd på kluriga banor

NationelltResultatlistorna från söndagen i Borås vittnar om banor som var svåra att rida felfria, men visst blev det några lyckade och felfria rundor både på ponny och häst.

Söndagens Grand Prix i Borås bjöd på kluriga banor
Ottilia Lundgren och ComeOnConrad höll ihop hela vägen och vann söndagens Grand Prix. Foto: Pernilla Hägg

Elva ekipage startade i söndagens Grand Prix där grundomgången bara lämnade två felfria ekipage på den utmanande 1,50-banan. Efter en omhoppning som stod mellan Ottilia Lundgren och Philip Svitzer var marginalerna till Ottilias fördel. I sadeln på ComeOnConrad segrade Ottilia klassen 41 hundradelar före Philip Svitzer och Alida Nike.

Jennifer Krogh säkrade tredjeplatsen tillsammans med Ludwig efter ekipagets fyra fel i grundomgången.

Få felfria ponnyekipage

Även ponnyryttarna gjorde upp i Borås Ponny Grand Prix. Sju ekipage i kategori B äntrade banan, där Nellie Wennerhorn säkrade vinsten med en snabb omhoppning tillsammans med Blaengwen Kato Star. Alice Nilsson och Coppenagh Cappuccino blev även de felfria och andraplacerade, före Liv Ekstrand LindewaldTreflan Rhosyn.

Nellie Wennerhorn Blaengwen Kato Star-9184
Nellie Wennerhorn fick ta emot segertäcket tillsammans med Blaengwen Kato Star. Foto: Pernilla Hägg
Signe Friberg Anemon Ii-9296
Signe Friberg och Anemon går mot seger. Foto: Pernilla Hägg

Signe Friberg var ensam i kategori C att sätta en dubbelnolla, och kammade hem segern tillsammans med Anemon II. Ytterligare ett ekipage red felfritt i grundomgången och gjorde upp med Signe i omhoppningen. Med ett nedslag i omhoppningen för Ruben Sundberg och Snapchat slutade ekipaget på en andra plats. Tredjeplatsen gick till Lovisa Ekeblad och Knockshanvalley Harley.

Alva Fridlund Dolce Vita-9612
Alva Fridlund med Dolce Vita. Foto: Pernilla Hägg

Även i kategori D var det två ekipage som gick upp till omhoppningens avgörande, som båda ekipagen red felfritt. Klockan stannade till Alva Fridlund och Dolce Vita fördel, som vann klassen före Victoria Jensen med Inez HX. Denise Strate och Clonaheen Bobby landade ut på tredje plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden