Dressyr
10 april 2018 09:19

Sönkes och Cosmos comeback bekräftad

TillbakaEkipaget som utmanade Isabell Werth och Weihegold OLD om guldet i Göteborg är snart tillbaka på banorna.

Sönkes och Cosmos comeback bekräftad
Det här ekipaget är snart åter i hetluften. Foto: Roland Thunholm

I Göteborg fick den svenska dressyrpubliken se Sönke Rothenberger och Cosmo ta två individuella silver och ett lagguld. Sedan dess har ekipaget inte tävlat, men nu är comebacken bekräftad, berättar Eurodressage. Silverduon kommer åter att synas på banorna i Hagen 25-29 april.

”Jag ser fram emot att tävla Cosmo igen”, säger Sönke till Dressursport Deutschland och berättar att han hoppas att det ska gå bra och att ekipaget ska kunna visa upp resultat från vinterns träning.
”Monica Theodorescu och Jonny Hilberath var här häromdagen för träning, och båda säger att Cosmo har mognat ännu mer”, säger ryttaren om senaste besöket från Tysklands landslagstränare.

Fyrstjärniga CDI Hagen blir alltså platsen för den första tävlingen sedan augusti och även starten på upptakten mot årets stora mål: VM i Tryon. På frågan om Sönke Rothenberger är orolig för att Cosmo inte har värmt upp inför den större tävlingen med något mindre blir svaret nekande.
”Nej, han har blivit äldre och mer erfaren, har redan varit med en del och varit i Hagen några gånger förut”, säger 24-åringen och tillägger att Comso ”knows his way around there”.

Ridsport, Ullevi Dag 6
Sönke Rothenberger, Isabell Werth och Catherine Dufour la beslag på kürmedaljerna på EM i Göteborg. Foto: Roland Thunholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden