Dressyr
24 april 2022 06:28

Sport och show på superhelg i Linköping

NationelltDressagePower kraftsamlar inför hösten. I november blir det en superhelg för svensk dressyr i Linköping. "Vi vill skapa en spännande och kul tävling," säger Peter Härnstam från DressagePower.

Sport och show på superhelg i Linköping
Dressyrprofilerna Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna är duon bakom den nya satsningen. Foto: Dressage Power

DressagePower har legat bakom flera dressysatsningar på senare år. I höst blir det ytterligare en nyhet när alla deras semifinaler och finaler samlas till en ”superhelg” den 10-13 november hos Smedstad ridsportcenter i Linköping.

– Det blir dressyrklasser i fyra dagar med galakvällar, ryttarmingel, utställare och en hemlig internationell gäst som håller clinic. Vi kommer till och med att ha en egen dj som spelar musik under semifinalritterna, säger Kristian von Krusenstierna från DressagePower i ett pressmeddelande.

– Vi vill skapa en spännande och kul tävling för ryttare, publik, hästägare och partners. DressagePower Horse Show kommer att paketeras på ett sätt som vi inte tidigare har sett i Sverige, säger Peter Härnstam från DressagePower.

Mästerskapsliknande tävlingar

Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna vill skapa en starkare framtid för svensk ridsport och ett sätt att göra det är att ordna fler tillfällen med mästerskapsliknande tävlingar, med kürfinal.
– Att rida semifinal och final samma helg tycker jag är bra. Dels blir det en större grupp som får tävla den helgen, dels räcker det inte med att bara rida bra en dag utan du behöver rida bra hela helgen för att lyckas. Det sätter lite press på oss ryttare och det är bra att träna på det, säger Lina Dolk som är en av U25-ryttarna som rider DressagePowers tävlingar.

Flera serier

I DressagePowers program ingår bland annat Studio S19 Grand Prix Tour för den etablerade eliten,  DressagePower Future Stars för yngre hästar, Junior och Young Rider Trophy samt Sweden Trophy där Sveriges MsvB-ryttare möts.

Här finns information om tävlingsplatser och regler.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden