Dressyr
19 maj 2014 20:44

Sprehe från start till mål

Det blev Kristina Sprehe och Desperados FRH hela vägen när årets tyska mästerskap i dressyr avgjordes den gångna helgen i Balve.

Kristina Sprehe och den svarta hannoveranerhingsten Desperados FRH (f-01 e De Niro-Wolkenstein II) inledde med att vinna fredagens Grand Prix på 84,72 procent före Isabell Werth som var knappt fem procentenheter bakom med Don Johnson FRH.

I lördagens Grand Prix Special var segern ännu tydligare med 83,784 mot Ulla Salzgebers 77,627 för Herzruf´s Erbe. Sprehe och Desperados avslutade sedan årets mästerskap med 90,15 procent i Grand Prix Kür, där Werth och Don Johnson åter var närmast bakom.

Tyskland har två mästerskap i dressyr. Det ena i Grand Prix Special, där Fabienne Lütkemeier/D´Agostino FRH vann brons. Det andra i Grand Prix Kür som fick Jessica von Bredow-Werndl/Unee BB på bronsplats.

Resultat

Som tidigare berättats hade den tyska ettan Helen Langehanenberg fått ledigt för att Damon Hill ska få ägna sig åt avelsarbete.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden