Dressyr
12 januari 11:02

Springbank VH såld till USA

ExportSpringbank VH såldes som mycket lovande 6-åring till Andreas Helgstrand med uppfödaren Tobias Hansson kvar som hälftenägare. Därefter syntes framtidsstjärnan sporadiskt i rampljuset – och nu är SWB-valacken såld till en amatörryttare i USA.

Springbank VH såld till USA
Jeanna Högberg och Springbank VH på avelschampionatet 2015. Foto: Lotta Gyllensten

Springbank VH (f-10 val e Skovens Rafael-De Niro, uppf Västra Hoby Stuteri) var kung på Breeders som 5-åring och han var även finalist i unghäst-VM, då riden av Jeanna Högberg. Förhoppningen var att hitta delfinansiärer och behålla framtidsstjärnan i Sverige, men det misslyckades. I stället såldes den lovande valacken till Andreas Helgstrand med uppfödaren Tobias Hansson kvar som hälftenägare 2016.

Därefter har Springbank VH synts sporadiskt i rampljuset, först med Andreas Helgstrand i sadeln under unghäst-VM i Ermelo 2017, där ekipaget slutade på plats 14. Knappt ett år senare kom han tillbaka till dressyrbanan på nationell Prix St Georges-nivå med Carina Nevermann Torup som ryttare – och därefter dröjde det över ett år innan valacken återigen dök upp på en lokal dressyrtävling med Soren Wind i sadeln. Och nu är alltså Springbank VH såld till USA. Detta enligt Eurodressage.

Ny ryttare är Vance Diggins från Paragon Equestrian Centre i Colorado. Vance Diggins är enligt Eurodressage ”en passionerad amatörryttare” som även rider Mette Rosencrantz före detta internationella Grand Prix-häst Marron som läromästare.

Springbank VH är helbror med den populära avelshingsten Springbank II.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden