Sverige
3 juni 10:50

Sprinklers fick hästar att skena – kvinna svårt skadad

OlyckaEn äldre kvinna är svårt skadad efter att hästarna plötsligt började skena under en ridlektion på Hippologum i Umeå. "Bevattningssystemet gick igång och skrämde hästarna så att de skenade", säger verksamhetschefen Camilla Granberg till Västerbottens-Kuriren.

Sprinklers fick hästar att skena – kvinna svårt skadad
Tre personer föll av sina hästar och fick föras till sjukhus. Bilden har inget samband med artikeln. Foto: Roland Thunholm

Mitt under ridlektionen satte sprinklersystemet igång och hästarna började skena. Tre personer föll av sina hästar och fick föras till sjukhus. En kvinna i 75-årsåldern är allvarligt skadad. Det rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Olyckan inträffade på Hippologum i Umeå vid 8-tiden på fredagen. En felinställning gjorde att sprinklersystemet startade när det inte skulle.
– Det ska inte hända. Det var en ren olycka och vi är jätteledsna att något sådant här inträffar. Vi har vidtagit åtgärder för att det inte ska kunna hända igen och kommer att ta kontakt med alla inblandade, säger Camilla Granberg, verksamhetschef på Hippologum och Umeå Ryttarförening, till VK.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden