Dressyr, Ponny
5 augusti 17:05
Ridsportplus

Stabil ritt av Ebba Lindholm- oklar finalbiljett

Ponny-EM 2022På fredagen red halva startfältet på ponny-EM det individuella mästerskapsprogrammet. En stadig runda, men finalbiljetten till küren är fortfarande osäker.

Stabil ritt av Ebba Lindholm- oklar finalbiljett
Ebba Lindholm och Untochable II. Foto: Catharina Brink

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

15-åriga Ebba Lindholm och Untouchable II fick även på fredagen till en jämn ritt där det enda smolket i bägaren blev halten med efterföljande ryggning. Två domare drog ner rejält, till betyg 5 respektive 5,5. En kostsam miss, som dock vägdes upp av resterande jämnhet vilket gör att ekipaget när halva startfältet nu har ridit ligger på en fjortonde plats med sina 70,189 procent.

– Nu återstår 24 ekipage som rider i morgon. Vi hoppas självklart att Ebbas resultat räcker till final, men det är väldigt osäkert, 18 ekipage går vidare till küren på söndag, säger Anette Svanberg, landslagsledare för ponnydressyren.

12-åriga EM-debutanten Angelina Brink hade även i dag fullt sjå att hantera sin C-ponny Weber af Kongshöjs nerver. Ponnyn gick in som startnummer två och tyckte det var lite väl konstiga spår i den nysladdade arenan, något som gav direkt resultat i återhållsamma 60,986 procent.

I bloggen Bakom Kulisserna kan du höra Angelina själv summera sin ritt.

Leder klassen gör Tysklands Lilly Marie Collin med Cosmo Callidus NRW med 77,865 procent.

På lördagen startar Ronja Kardos klockan 9.00 och Wilma Holmgren 12.10.

Start- och resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden