Nyheter
16 april 17:56

Storbrand hos familjen Bergåkra

OlyckaPå fredagen startade en omfattande brand i en byggnad alldeles intill stallet på Bergåkra gård i Hälsningland, där Sigrid Bergåkras familj bor och där familjen även driver Naturlära Ridgymnasium. Sigrid Bergåkra säger till Ridsport att människor och djur klarat sig oskadda, men byggnaden där branden startade är totalförstörd.

Storbrand hos familjen Bergåkra
En brand totalförstörde under fredagen en stallbyggnad på Bergåkra gård. Foto: Sigrid Bergåkra

Branden startade på sena fredagseftermiddagen i en byggnad där det eldas flis, belägen nära gårdens stora stallbyggnad. Inga hästar fanns inne då branden startade. Genom snabba räddningsinsatser kunde delar av utrustningen i stallets sadelkammare räddas undan rök och lågor.

– Det känns tungt nu men det går, det här med. Vi har det hyfsat under kontroll, alla hästar ute och lugna med mat och vatten i hagarna och jag, barnen, bröder och anställda kämpar på med olika lösningar under tiden som brandkår från flera olika kommuner är hjältar och släcker och försöker förhindra vidare spridning, säger Sigrid Bergåkra till Ridsport.

Familjen har i sina sociala medier delat bilder och klipp från gården, men vädjar om att inte bli kontaktade.

– Vi vill vara transparenta med vad som händer och gör därför ett uttalande i Ridsport och i våra sociala medier för att i möjligaste mån slippa få fler frågor just nu. Huvudsaken är ingen kom till skada, resten får vi tänka på i nästa skede, säger Sigrid Bergåkra vidare.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sigrid Bergåkra (@bergakraparet)

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden