Sverige
14 mars 15:36

Stallbrand utreds som mordbrand

UtredningEtt stall utanför skånska Blentarp fattade eld under natten till lördagen, och brann ner till grunden då det snabbt blev övertänt. Hästarna kunde räddas, men nu utreder polisen ärendet som mordbrand.

Stallbrand utreds som mordbrand
Inga hästar kom till skada i branden som nu utreds som mordbrand. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Branden upptäcktes av en man som var ute och gick med sin valp under natten, och räddningstjänsten ryckte ut till gården som ligger utanför hästtäta Blentarp. I stallet fanns tre hästar, men samtliga ska ha räddats undan lågorna, rapporterar Ystads Allehanda.

Stallet var övertänt och brann ner till grunden. Enligt polisen finns det oklarheter kring branden och hur den startade, därför påbörjas nu en utredning.
– Händelsen rubriceras som mordbrand. Hästarna hade plockats ut men det fanns mycket utrustning i stallet så det sammanlagda värdet på det som förstörts är högt, säger polis Johan Sandelin till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden