Avel
3 september 2013 07:30

Star of Arizona glänste

Elva ponnyer mötte upp vid Mellersta Norrlands Hästavelsförenings 3-årstest och kvalitetsbedömning i Timrå den 1 september - sju 3-åringar och fyra 4-åringar. Dagens enda dubbeltalang var ridponnyn Star of Arizona.

Star of Arizona glänste
Star of Arizona var dagens stjärna med dubbla utmärkelser.

Det 3-åriga ridponnystoet var ensamt om att tilldelas dubbla utmärkelser av domarna Madeleine Beckman (exteriör) och Marie Filipsson Wallén. Hennes 48 poäng i hoppning och 47 p i gångarter var dagens bästa bland de ponnyer som deltog. Utom tävlan fanns dock fjordvalacken Gulmåras Zeke (e Mykletind-Daler), som var bäst av alla med 48 p i gångarter och 47 p i hoppning.

En utmärkelse delades ut i kvalitetsbedömning. Den gick till ridponnyhingsten Vattudalens Triton, som i och med det lade en utmärkelse till i sin samling. En utmärkelse i gångarter hade han sedan fjolåret. Domare i gångarter under kvalitetsbedömningen var Jan-Ove Olsson.

Resultat
3-årstest, ponnyer med utmärkelse eller min 47 p
Gångarter
Star of Arizona svensk ridponny, sto e Power Boy u Star Bess 34-87-7417 e Stardust, uppf/äg Emelie Malmberg, 778979=47 p, utmärkelse
The Hot One svensk ridponny, val e Walero u Hot Springs u Lane Court xx, uppf/äg Annika Nyholm, 987878=47 p, utmärkelse

Hoppning
Star of Arizona 778998=48 p, utmärkelse

Kvalitetsbedömning ponnyer med utmärkelse eller minst 7,5 p
Hoppning
Vattudalens Triton svensk ridponny, hingst e EG Goodwin u Lady Anastazia e Vita Nova’s Golden Boris, uppf/äg Marie Åhlstedt, 8,40 p, utmärkelse
Frännelids Anastasia svensk ridponny, sto e Jarno u Fix Victoria e Vermont, uppf Anita Månsson, äg Anna Hallin, 7,85 p

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-