Sportnytt
10 augusti 2017 09:36

Starka starter av unga svenskar på EM

De ungas EM i både hoppning och dressyr har fått svenska starka starter på flera håll. Emelie Aldenfalk red in på en tredjeplats i dressyren i halvlek, Evelina Söderström slog till med en lagavslutning i toppklass och Wilma Marklund är på allvar med i hoppmatchen.

Starka starter av unga svenskar på EM
Wilma Marklund och Emelie Aldenfalk drog till med starka inledningar på sina EM.

I går rapporterade vi om att flera svenskar hade inlett EM för children, junior och young rider på prima vis. Det fortsatte så även under sena onsdagskvällen.  I juniorernas första tidshoppning gick Wilma Marklund/Consensso Corte in på tolfte plats av nära 120 ekipage. Näst bästa svensk är Ottilia Lundgren/Ti Quenta B som ligger på plats 44 inför fortsättningen.

Young rider-dressyrens första klass blev en framgång för Emelie Aldenfalk/Winton. 70,027 procent tog upp ekipaget på en tredje plats när ungefär halva starfältet hade ridit. Den sista halva rider senare under torsdagen. Lagkompisen Ludwig Wilken/Capo Night satte 68,026 procent och det innebar en tillfällig silverplats för laget när samtliga 14 lag har haft två ryttare på banan. Tyskland leder.

Tävlingarna pågår som bäst och i dag rider bland annat juniorlagen i dressyr klart. I halvlek låg Sverige på tredje plats och där låg de även när bara några få lagryttare återstår på torsdagsförmiddagen. Evelina Söderström/Weihenstephaner drämde till med en svensk lavslutning som heter duga – 71,487 procent och indivduell femteplats när 61 ekipage har ridit.

I hoppningen står lagklass samt det andra individuella kvalet på schemat för young riders och children.

Start- och resultatlistor dressyr
Start- och resultatlistor hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden