Sportnytt
26 oktober 2015 22:10

Starkt startfält i Lyon

Franska Lyon, som bjuder på världscup i både hoppning och dressyr, brukar locka bra startfält. Så blir det även i år, där tre svenskar är anmälda till den femstjärniga hoppningen och två till dressyrens världscup.

Starkt startfält i Lyon
Rolf-Göran Bengtsson har med sig Casall Ask, här vid årets GCT-seger i London, till världscupen i Lyon. Stefano Grasso/LGCT

I hoppning ställs Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw mot bland andra Penelope Leprevost, som vann premiären i Oslo, och Romain Duguet, som vann helgens omgång i Helsingfors. Det finns även en tvåstjärning runda, där Charlotte Mordasini är svensk representant.

Patrik Kittel, som nyligen vann världscupen i ungerska Kaposvar, har svenskt sällskap av Marina Mattsson. De möter ett gäng, där spanska Beatriz Ferrer-Salat/Delgado och Hans Peter Minderhoud/Glock´s Flirt som världsrankningens nummer 13 och 14 är närmast bakom Patrik Kittel/Deja som med tionde plats är högst rankad av deltagarna.

Startanmälda till Lyon

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden