Sportnytt
15 maj 2018 08:41

Statoil byter till hästklingande namn köpt av veterinär

I dag väntas Statoils namnbyte klubbas och det blir något betydligt mer hästklingande. Rättigheterna till namnet har de köpt loss från en norsk tv-känd veterinär.

Statoil byter till hästklingande namn köpt av veterinär
Nya namnet luktar häst lång väg. Foto: Istock

Bensinmackarna har redan bytt namn till Cirkle K och snart ska det återstående norska olje- och gasföretaget Statoil efter 50 år med sitt namn byta till Equinor. I dag väntas namnbytet bli klubbat på bolagets stämma, skriver SvD Näringsliv.

Ett par stora PR-bolag har varit med under namnbytesprocessen och de har siktat in sig på ord som equilibrium/balans och equality/jämlikhet skriver SvD, men hittills har rubrikerna kring namnbytet främst handlat om något fyrbent. För hästfolk och de flesta engelsktalande klingar namnet som bekant rejält mycket häst och det användes av en norsk veterinär, som bland annat är känd från ett tv-program i hemlandet.

Kostar 250 miljoner

Omni uppger att veterinären och hästkiropraktorn Christine Siljedal hade tagit namnet bara några veckor innan Statoil köpte loss rättigheterna. Enligt Omni kostar namnbytet någonstans uppåt 250 miljoner norska kronor och det kan misstänkas att veterinären gjorde sig en hacka på affären, även om det är oklart hur mycket hon fick för att sälja rättigheterna.

”Det får vara en hemlighet mellan oss, och det får i så fall hon berätta om hon önskar det”, säger kommunikationschefen Reidar Gjærum enligt Omni.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden