Dressyr
1 december 2011 11:31

Statusfinal för Msv B-ryttare

- Vi breddar oss och vänder oss nu även till ryttare som rider medelsvår, säger Ulla Håkanson, ordförande i dressyrryttarnas förening apropå Dressyrringens senaste initiativ: ära och kontanter för debutanter.

Dressyrringen satsar på en annorlunda tävlingsform för dressyrryttare med ambition men som tävlar på en lägre nivå, medelsvår.
– Vi vill ge de här ryttarna en verklig morot till att tävla och ge dem chansen till en final med fina priser, förklarar Ulla Håkanson.
Föreningen kommer nu att tillåta aktiva medlemmar som ”bara” tävlat på medelsvår nivå och blir på allvar dressyrryttarnas intresseorganisation.

I den nya touren kan du som ryttare ta dig till final genom att rida Msv B-klasser fram till september 2012. De tio bästa ryttarna på förbundets rankning i TDB, som inte startat i högre klasser, tas ut till final i oktober/november. Och priserna blir fantastiska på den här nivån – totalt 30 000 kronor att fördela men även segertäcken och jackor med broderade emblem från Dressyrringen och sponsorer.

Tävlingen, med final i  Msv B:5, arrangeras tillsammans med ridsportförbundet men de sista detaljerna i propositionen är inte fastställda ännu. Eventuellt blir det final vid Helsingborgsmeetinget. Medlemskap i Dressyrringen och tävlingslicens är ett måste men en riktig julklapp till landets alla flitiga dressyramatörer med ambition är det. Game on!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-