Sport
25 februari 2017 09:55

Stella bäst igen – tog prestigeseger i YR-cupen

(Uppdaterad med film) Stella Röhlcke tog sig till Scandinavium som bästa ryttare efter de sex kvalen i Krafft Young Rider Cup runt om i landet. I Göteborg har hon varit bästa svensk hela vägen och krönte finalveckan med slutsegern.

Stella bäst igen – tog prestigeseger i YR-cupen
Lycklig vinnare. @RolandThunholm

Lördagen på Gothenburg Horse Show drog igång med young riders-finalen. Efter en säsong av kval stred till sist fyra ekipage om slutsegern och då kunde ingen rå på Stella Röhlcke, 20, och Crimson (SWB, val, f 2005, e Tornesch-Calypso Ask, uppf Charlotte och Pam Persson, äg Lövsta Stuteri AB).

De har briljerat serien igenom och i Göteborg har de varit trea och etta i klasserna mot avgörandet. I finalen var de sista ekipage ut tack vare torsdagens seger och drämde till med en vinnande omhoppning till publikens förtjusning. 
– Om man tänker för mycket på det blir det ganska jobbigt, säger Stella vid prisutdelningen om att vara något av en favorit inför finalrundan och förklarar att hon försökte fokusera på sin egen uppladdning istället.


Årets vinnare av Krafft Young Rider Cup.

Stella och Crimson strålade längst fram vid prisutdelningen.
– Han har en supersuperinställning och har visat sig vara väldigt snabb också. Han är så väldigt fin, säger Stella om sin vinnare.

Ekipaget har tidigare hoppat nationshoppningar med YR-landslaget och tagit NM-silver i lag. Snart far Stella, som tränar för Pether Markne och Jenny Johansson, mot Holland där hon ska vara baserad till slutet av sommaren. Med sig i bagaget har hon nu Krafft-segern.
– I Sverige är det här det största man kan göra som young rider. Att ta sig hit är en merit i sig och det är den bästa konkurrensen vi har här i landet, säger Stella.

Ett tag såg det ut som att det skulle bli en väldigt liten omhoppning i Krafft Young Rider Cup, men de två sista svenska ekipagen som var de bästa i torsdagens klass tog sig igenom Peter Lundströms 1,45-bana felfritt och dubblerade antalet omhoppningsekipage till fyra.


Wilma Marklund har rest ända från Piteå.

Junioren Wilma Marklund med Consensso Corte var andra ekipage ut i young rider-fightens omhoppning. Med felfritt säkrade Wilma en slutlig andraplats.
– Jag kvalade in som junior hit också, men som young rider får man rida tre klasser i stället för två, säger Wilma som alltså gjorde utmaningen tuffare för sig genom att välja young rider-cupen.


Mikaela och Cum Laude 5 var näst sista ekipage ut.

Mikaela Gustaphson med Cum Laude 5 gick definitivt för seger i omhoppningen, men sista hindret föll och det blev en fjärdeplats.

Foto: Roland Thunholm

Resultat

HAR DU MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS RIDSPORTS RAPPORTERING.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden