Sport
23 februari 2017 09:32

Stella fixade svensk seger i dagens young rider-kamp

I går var hon trea efter utländska ryttare, men i dag rådde ingen på Stella Röhlcke. Tillsammans med Crimson segrade hon i dagens runda av Krafft Young Rider Cup.

Stella fixade svensk seger i dagens young rider-kamp
Stella och Crimson säkrade segern. Roland Thunholm

Det var mot klockan direkt som gällde när young riders gjorde upp om dagens seger i andra uppvärmningen inför finalen av Krafft Young Rider Cup på Scandinavium.

Stella Röhlcke var trea i klassen i går och susade snyggt upp till segern som enda ryttare under 50 sekunder med Crimson (SWB, val, f 2005, e Tornesch-Calypso Ask, uppf Charlotte och Pam Persson, äg Lövsta Stuteri AB). Ekipaget har hoppat nationshoppningar med YR-landslaget och tagit NM-silver i lag.

I dagens klass gick de ut som nummer sju och ingen av de återstående åtta ryttarna rådde på tiden 49,83. Närmast att lyckas var näst sista ryttaren ut. Mikaela Gustaphson hade 0+5 fel igår, men nu låg bommarna där de skulle. Hon säkrade andraplatsen åt Sverige med Cum Laude 5 före två tyska ryttare.

På lördag rids finalen av cupen.


Mikaela blev tvåa i young rider-hoppningen. Foto: Roalnd Thunholm

Resultat

HAR DU MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS RIDSPORTS RAPPORTERING.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden