Hoppning
18 december 2017 15:55

Dubbelt upp för John Whitaker på hemmaplan

Gammal är äldstAtt John Whitaker fortfarande är en publikfavorit märktes inte minst på applåderna han fick var gång han äntrade Friends arena under första advent. Nu är det hemmaplan och femstjärniga Olympia som gäller för 62-åringen, som har sett till att ordna dubbla segrar.

Dubbelt upp för John Whitaker på hemmaplan
John Whitaker och Argento segrade i 1,50 på Olympia till hemmapublikens glädje. Arkivbild: Mikael Persson/MiP Media

John Whitaker har hunnit bli 62 år, men han gillar fortfarande att vinna. För Ridsport berättade han för en tid sidan att suget efter segrar är kvar.
”Yeah, jag gillar det lika mycket som någonsin förr! Jag har inget att bevisa längre och det tar bort en del av pressen, men samtidigt vill jag verkligen vinna och har kapacitet att göra det. Om jag vaknar upp och känner ’nja, jag vet inte om jag har kapacitet att vinna idag’ är det dags att sluta”, sa John då till Ridsport.

På Olympia i London har han visat att takterna sitter i genom att segra dubbelt upp. I 1,45 med namnet The Father Christmas Stakes blev det vinst med Leen O.L (f 2008, e Berlin-Kannan). Det följdes med en seger i The Ivy Stakes 1,50 med Argento (f 2002, e Arko III-Gasper).

Toppnivå flera gånger om

De höga klasserna avlöser varandra på Olympia och bland övriga vinnare finns bland andra Bertram Allen med Gin Chin van het Lindenhof i 1,55,  Eduardo Alvarez Aznar med Fidux i en annan 1,55, Maikel Van der Vleuten med VDL Groep Arera C i 1,60 och så förstås Julien Epaillard med Toupie de la Roque i världscupen.

I kväll toppas hela härligheten med Olympia Grand Prix över 1,60-hinder. Sist ut är Peder Fredricson och H&M Zaloubet – samma ekipage som vann torsdagens 1,50.

Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden