Dressyr
6 maj 10:18

Stiltje på dressyrens världsrankning

RankningBland både två- och fyrbenta har det stått i stort sett helt still på dressyrens världsrankning när april månads resultat har lagts till. Sverige har fortsatt två ryttare i topp 10, och längst upp står Tyskland stadigt.

Stiltje på dressyrens världsrankning
Jessica von Bredow-Werndl är fortsatt världsetta med sin TSF Dalera BB, här tillsammans i Friends förra året. Foto: Kim C Lundin

Åt Jessica von Bredow-Werndl finns fortfarande inget att göra – med TSF Dalera BB har tyskan vunnit samtliga internationella starter hon gjort sedan OS i Tokyo i juli 2021. I den senaste rankningen räknas resultat från ett år tillbaka, och där räcker det med totalt sex starter med guldstoet för att sitta kvar som världsetta.

Landsmanninan Isabell Werth är den som jagar närmast bakom, 90 poäng efter von Bredow-Werndl. Här har både Emilio 107 och DSP Quantaz hjälpt till att samla in poäng.

Trea är, precis som föregående månad, världsmästaren Charlotte Fry. Glamourdales EM-resultat 2023 räknas fortfarande in i rankningspoängen, men där efter är det Everdale som stått för resultaten som ligger till grund för tredjeplatsen på världsrankningen.

Den som stått för den största klättringen i toppen är Imhotep, världsfemman Charlotte Dujardins mästerskapsmedaljör. Brittiskan startade fuxvalacken på de fyrstjärniga tävlingarna i Hagen i april – deras första start sedan december – och en dubbelseger där gjorde att Imhotep klättrade från plats 37 till andraplatsen på hästarnas egen rankning.

53398399171_f8d1257d5b_k
Charlotte Dujardin och Imhotep vann på hemmaplan i London i december. Foto: FEI/Jon Stroud Media

Kittel bästa svensk

För svensk del är Patrik Kittel fortsatt bästa blå-gula ryttare som sexa, främst i sällskap av Touchdown som också är sexa på rankningen över världens bästa dressyrhästar.

Therese Nilshagen håller ställningarna som tia efter ett fåtal starter med Dante Weltino OLD.

Resterande svenska ryttare som finns med på topp 100 är Tinne Vilhelmson Silfvén som 33:a (plats 30 förra månaden), Maria von Essen som nummer 42 (44), Caroline Darcourt är 48:a (47), Malin Wahlkamp-Nilsson 74:a (72) och Juliette Ramel 76:a (71).

Dressyrens världsrankning för ryttare
Världsrankningen för dressyrhästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden