Körning
16 oktober 15:06

Stjärntätt bland fyrspannen i Friends

SIHS 2023Fyrspannskörningen har en världscup som snart drar igång - det är startsignalen för inomhussäsongen. En av deltävlingarna går under Sweden International Horse Show i Stockholm, och även i år kommer toppnamnen till start.

Stjärntätt bland fyrspannen i Friends
Fredrik Persson har kört sitt fyrspann i Friends flera gånger tidigare - nu får han återigen ett wild card. Foto: Roland Thunholm

När fyrspannsekipagen dundrar runt i Friends Arena på fredag- och lördagskvällen under Sweden International Horse Show brukar de bjuda publiken på en ordentlig show. Årets upplaga lär inte bli något undantag, då deltävlingen i fyrspannens världscup återigen lockar de största inom grenen.

Regerande världsmästaren Boyd Exell (Australien) är smått oslagbar och har vunnit de sex senaste tävlingarna i Friends – nu kommer han tillbaka ännu en gång. Han får sällskap av regerande europamästaren Bram Chardon (NederländerNA) och EM-bronsmedaljören Michael Brauchle (Tyskland).

Hemmahoppet står till Fredrik Persson, som återigen får ett wild card. Resterande kuskar till start är Mareike Harm (Tyskland) och Glenn Geerts (Belgien).

– Vi är väldigt glada över det starka startfältet som vi kan presentera i år. Flera spännande kuskar kommer, kanske kan någon utmana Boyd Exell om segern i år, säger Dan Henriksson, tävlingsledare för sportkörning på Sweden International Horse Show, i ett pressmeddelande.

Fyrspannskuskarna inleder med uppvärmning på fredagskvällen den 1 december, och så blir det skarpt läge på lördagskvällen när världscuppoäng står på spel i Friends Arena.

Tidsprogram Sweden International Horse Show

Världscupen i fyrspann 2023/2024

31 oktober-5 november Lyon, Frankrike
9-12 november Maastricht, Nederländerna
15-19 november Stuttgart, Tyskland
30 november-3 december Sweden International Horse Show
6-10 december Genève, Schweiz
13-18 december London, Storbritannien
26-30 december Mechelen, Belgien
18-21 januari Leipzig, Tyskland

1-4 februari Bordeaux, Frankrike VÄRLDSCUPFINAL

Mer om världscupen i körning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden