Sverige
31 juli 2019 08:36

Sto misstänks ha knivskurits i könsorganet

Misstankar om brottNär Maria Nyström kom ut till sina hästar i lördags morse förstod hon snart att allt inte stod rätt till. Efter att hennes betäckta sto Lebrera undersökts av veterinär finns det misstankar om att någon har skurit henne med något vasst i och kring könsorganet.

Sto misstänks ha knivskurits i könsorganet
Maria Nyström och hennes skadade Lebrera. Foto: Privat

Maria Nyström, Qvarnåker, har fyra hästar som går ute nattetid. När hon kom ut till dem i lördags morse var det tydligt att något hade hänt under natten.

Staketen var delvis nedrivna och hästarna var inte i samma hagar som kvällen innan.

Vid en närmare kontroll visade det sig att Maria Nyströms sto Lebrera hade blod på bakdelen och skärskador kring könsorganet.

Stoet veterinärundersöktes

Efter veterinärundersökning och kontroll av hagar drogs slutsatsen att någon har skurit stoet med något vasst, förmodligen en kniv kring och i könsorganet.
– Det är ytliga snitt. Jag tror vi hade tur i oturen, säger Maria Nyström.
– Nu tvättar vi såren och försöker hålla henne infektionsfri trots rötmånad. Hon mår överlag bra, har ingen feber och äter.

Lebrera 21 var betäckt tidigare i somras men har nu visat tydliga tecken på brunst. Om den uteblivna dräktigheten är orsakad av sårskadan eller inte är svårt att säga.

Vaknar på nätterna

Maria Nyström själv är orolig och har svårt att sova efter händelsen och längtar efter att det stall som håller på att byggas ska bli klart så att hon kan ha hästarna där under nätterna.
– Nu vaknar jag av varje ljud från hästarna, säger hon.

Händelsen är polisanmäld men polisen har i dagsläget ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden