Hoppning
3 juli 2022 12:13

Stockholm Hearts vann igen – von Eckermann tvåa

GCT/GCL"Svensklaget" fortsätter att hålla ställningarna och vann återigen när deltävlingen i Monaco avgjordes på lördagen. I laget var det dock inte svenskt denna gång, utan för de felfria ritterna stod belgaren Olivier Philippaerts tillsammans med amerikanskan Lily Attwood. Däremot höll Henrik von Eckermann den blågula fanan högt med en andraplats i 1,55-klassen.

Stockholm Hearts vann igen – von Eckermann tvåa
Olivier Philippaerts och Lily Attwood. Foto: GCT/GCL

Stockholm Hearts segrade återigen när GCL-serien fortsatte i Monaco i helgen. Det innebär att ”svensklaget” ligger i fortsatt ledning i totalen med fem deltävlingar kvar innan superfinalen i Prag i november.

I laget som ägs och drivs av H&M med flera svenska intressen ingår H&M-profilryttarna Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson, som tog hem lagsegern tillsammans i Stockholm, samt bröderna Philippaerts och två unga amerikanskor. I Monaco var det Olivier Philippaerts och Lily Attwood som stod för de rakt igenom felfria ritterna som slutade med seger.

Svenska framgångar

Henrik von Eckermann gjorde en felfri runda för Scandinavian Vikings med Hollywood V, men laget lyckades som helhet inte så bra utan slutade i mitten av resultatlistan. Däremot gick det bra för svensken individuellt, där han red in på en andraplats i speedklassen över 1,55-hinder.

Angelica Augustsson Zanotelli följde i sin tur upp fredagens tredjeplats med en felfri och snabb runda som gav en åttondeplats med Kalinka van de Nachtegaele. Klassen bjöd på 47 startande ekipage.

Malin Baryard Johnsson var  också på plats i Monaco men red Lövsta-hingsten El Barone 111 Z individuellt. Ekipaget fick ett nedslag i 1,55-klassen.

Lgct Monaco_csi5_ 160_eic Coriolis Des Isles_kuhner Max_020722_fg_8824
Det var en stor seger för Max Kühner. Foto: GCT/GCL

Kühner vann stora klassen

I den avslutande stora klassen, LGCT Grand Prix du Prince de Monaco, gick segern till Österrike och en överlycklig Max Kühner med hästen EIC Coriolis des Isles före irländaren Darragh Kenny och Volnay du Boisdeville.

Ekipagen var de enda dubbelt felfria genom den utmanande banan, där 34 kom till start och 11 valde att utgå. Henrik von Eckermann och Hollywood V och Malin Baryard Johnsson med El Barone 111 Z fick två nedslag vardera. För segern fick Max Kühner 100 000 euro, motsvarande en dryg miljon svenska kronor.

GCL i Monaco – lagresultat.
GCL i Monaco – individuella resultat.
GCL – total ställning efter Monaco.
LGCT Grand Prix – resultat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden