Sverige
31 juli 2020 18:15

Stökig inspelning av dokusåpa: ”Hästar har målats med tusch”

OroligtInspelningen av dokusåpan "Ex on the beach" utanför Stenungsund har dragit till sig ungdomar som går in i hagar och försöker klappa hästarna. Grindar har lämnats öppna och hästar har även blivit målade med tusch.

Stökig inspelning av dokusåpa: ”Hästar har målats med tusch”
Det är allt annat än lugnt i hagarna runt inspelningen av Ex on the beach. Arkivbild: A Taiga/Istock

Inspelningen av dokusåpan ”Ex on the beach” har inte bara blivit ett problem för grannarna  – även hästarna i området har råkat illa ut på grund av ungdomar som lockas av tv-inspelningen.

– Min häst har fått svarta streck målade på sig, det ser ut som tuschstreck. Andra hästar har haft något slags blå färg på sig, säger Cecilia Kjerstadius, ordförande i Stenungsunds Ridklubb, till Göteborgs-Posten som har skrivit om händelsen.

Grindar till hagarna har även lämnats öppna, och stökigast är det på kvällarna.
– Grannar har ringt och berättat att ungdomar är inne hos hästarna och försöker klappa dem. Hästarna har varit ganska oroliga, vilket kan vara farligt. Vi har själva på oss hjälm när vi går in i en hage med många hästar – de kan bli rädda eller bråka med varandra om de tror att man har godis med sig, säger Cecilia Kjerstadius.

Göteborgs-Posten har varit i kontakt med Meter produktion, som ligger bakom dokusåpan, men de har inte velat kommentera det hela.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden