Hästliv
3 maj 2021 10:23

Stoppa kvarkan – nu är kampanjen igång

Kunskap är maktIdag startar kampanjen Stoppa kvarkan, där det blir en vecka fylld med föreläsningar, quiz, poddar, diskussioner och framför allt massor med kunskap. Bakom den svenska delen av kampanjen står bland annat SVA och Hästsverige.

Stoppa kvarkan – nu är kampanjen igång
Kampanjen Stoppa kvarkan är i gång.

Mellan 3 och 9 maj pågår kampanjen Stoppa kvarkan i en rad europeiska länder. Ursprunget kommer från England, där kampanjen i fjol nådde ut till mer än en halv miljon människor.

”Stoppa Kvarkan är en informationskampanj om kvarka och smittskydd för hästar som har sitt ursprung i Storbritannien, Strangles Awareness Week. Den 3–9 maj 2021 kommer kampanjen att spridas i olika länder.
Syftet är att sprida kunskap och minska stigmatiseringen. Vi vill få människor att våga prata om kvarka och stötta varandra i situationer där smitta förekommer bland hästar” skriver SVA på sin hemsida.

Där kommer det varje dag att läggas ut nytt material om kvarka.
Första dagens tema är helt enkelt: Vad är kvarka?

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden