Världen
21 februari 2022 16:08

Stor brand på hingststation – sex hästar döda

InternationelltEn brand bröt under lördagsnatten ut hos uppfödaren Marc Dries på hingststationen Kempenhoeve i Belgien. Sex hästar miste livet i samband med branden, och för ytterligare två hästar är läget kritiskt.

Stor brand på hingststation – sex hästar döda
Lågorna spred sig snabbt i stallet - sex hästar har dött i samband med branden. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Branden hos den belgiske hingstägaren och uppfödaren Marc Dries upptäcktes vid 23-tiden på lördagskvällen. Stallbyggnaden på gården i Balen hade fattat eld och branden spred sig snabbt – för att rädda hästarna öppnade Marc Dries upp alla dörrar så att hästarna skulle kunna ta sig ut.

Enligt Eurodressage sprang flera hästar ut på vägen, vilket ledde till att en häst blev påkörd av en bil och dog av sina skador. Bilföraren ska ha klarat sig undan med mindre skador.
Trots att flertalet grannar rusade till gården när branden upptäcktes så dog flera hästar i lågorna och av röken – totalt har stallet förlorat sex hästar, och ytterligare två är illa däran på klinik.

Eurodressage skriver att brandkåren var på plats med 30 brandmän, och att man under natten fick branden under kontroll.

Kempenhoeve är kända uppfödare av belgiska varmblod, och har bland annat de godkända dressyrhingstarna Sunnyboy (e Deluxe-Quaterback), Fantast (e Pavarotti-Donnerhall) och Bonaventuro (e Stedinger-Davignon) i sitt stall.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden