Sverige
26 augusti 2020 19:36

Stor brist på amatörhästar

BristvaraDet råder stor brist på "vanliga" ridhästar av den typen som många amatörryttare söker. I alla fall inte till det pris som de flesta har råd att betala. Det säger ridsportprofilen Ulrika Jacobs i en radiointervju.

Stor brist på amatörhästar
Uppfödarna satsar på eliten, medan den stora massan efterfrågar amatörhästar, menar Ulrika Jacobs (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

– Det finns extremt dyra hästar eller unga oridna hästar eller hästar med någon form av defekt – som en amatörryttare inte vågar köpa, säger Ulrica Jacobs, uppfödare och ordförande i Wermlands Hästavelsförening till P4 Värmland.

Hästarna som finns på marknaden matchar helt enkelt inte den sortens häst som många söker just nu. Dessutom har pandemin drivit på efterfrågan ytterligare – när vi inte kan åka på semester letar vi häst istället. Och då är det en familjehäst de flesta vill ha. En som är hundra procent frisk och som hela familjen kan rida och ha roligt med, berättar Ulrika Jacobs i radiointervjun.

Problemet är bara att detta inte är en hästkategori som uppfödarna generellt satsar på, menar hon, och då ligger inte heller priset i linje med det folk har råd att betala. Lyssna på radioinslaget här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden