Hoppning
3 augusti 2017 09:20

Stor svensk trupp till UVM i hoppning

Nu är det klart vilka svenska ekipage som åker till unghäst-VM i hoppning i Belgien 21-24 september.

Stor svensk trupp till UVM i hoppning
Stephanie Holmén och Cloudy Bay (SWB, f 2012, e Hip Hop-Cortus, uppf Pernilla Nilsson, äg WGE Horses och Grevlundagården) vann nyligen 5-årsfinalen i Falsterbo - i september åker de till UVM. Annelie Frank

Det är Ridsportförbundet som publicerar alla svenska deltagare på mästerskapet som rids på Zangersheide, Lanaken, Belgien 21-24 september.

Totalt handlar det om över tio ekipage i varje årgång, alltså 5-, 6- och 7-åriga hopphästar. Ungefär hälften är SWB-hästar och resterande är registrerade i andra stamböcker. 

Meste fadershingst bland de uttagna är Rolf-Göran Bengtssons mångårige tävlingskamrat Casall, hans son Cabachon, själv unghäst-VM-finalist som ung, och Lövstastationerade Heartbeat, som alla har tre avkommor representerade. Askö stuteris Bravour har två avkommor uttagna.
Hästak AB är ensam om att ha fler än en uppfödning uttagen, stuteriet i Småland har tre hästar med på listan (varav en som de är deluppfödare till).

Grevlundagårdens Stephanie Holmén kommer få fullt upp under mästerskapet då hon rider hela fyra hästar. Niklas Arvidsson rider tre hästar. 

Samtliga svenska ekipage på UVM

Information till berörda

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden