Avelsnyheter
6 juli 2018 17:54

Stor utställning flyttas från Flyinge till Bollerup

ArdennerDen internationella ardennerutställningen som Sverige står som värd för är en av årets största hästutställningar i landet. Nu har den på kort varsel fått byta adress – från Flyinge till Bollerup.

Stor utställning flyttas från Flyinge till Bollerup
Så här såg det ut när Joyay des Neppes visades på riksutställningen för ardenner i Sverige 2005. Arkivbild: Hushållningssällskapet

Den traditionsenliga ardennerutställningen som i år skulle ha arrangerats på Flyinge den 2-5 augusti flyttas till Bollerups lantbruksinstitut.

”Den 14 juni valde styrelsen att säga upp avtalet med Flyinge för den internationella utställningen 2018” skriver Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen på sin webbplats. En orsak är att Flyinge har sagt upp avtalet med sin restaurang.

– Vi vågade inte lita på att Flyinge skulle hitta en lösning för restaurangen. Vi har tidigare haft både avelsvärdering och riksutställning på Bollerup och är välkomna dit istället, säger Jan-Sivert Antonsson, kontaktperson för utställningen i Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästens styrelse.

Flyinges marknadschef Ulrika Andersson bekräftar att Flyinge haft en dialog med ardennerföreningen om restaurangmöjligheterna under arrangemanget.

– Vi är i full gång med förhandlingar med ny krögare och räknar med att vara klara med processen senast den 1 augusti. Vi har stora förhoppningar om att kunna presentera en mycket bra lösning, säger Ulrika Andersson.

Något säkert besked kan Flyinge inte ge förrän ett avtal med en ny restauratör är signerat och klart.

– Eftersom ardennerföreningen inte ville vänta valde man i stället att flytta sin utställning till Bollerup. Flyinge hade sett fram emot arrangemanget och tycker det är synd, men hoppas förstås på ett fortsatt gott samarbete, fortsätter Ulrika Andersson.

Den svenska riksutställningen för ardenner avgörs på Bollerup fredagen den 3 augusti och är samtidigt kval för deltagande i den internationella utställningen som avgörs lördag och söndag. Dit kommer förutom svenska hästar deltagare från Polen, Belgien, Frankrike och förhoppningsvis även Luxemburg.

På söndagen blir det även en tävling i showmanship, där hästens skick, flätning, utrustning och visning bedöms.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden