Hoppning
23 september 2017 18:11

Evelina tog storseger – vann över en miljon i Rom

Evelina Tovek och Castello 194 slog till med en storseger i Rom i dag. De vann Global Champions Tours Grand Prix och hoppade hem över en miljon i prispengar på tävlingen.

Evelina tog storseger – vann över en miljon i Rom
Ärevarvet.

Stjärnskottet Evelina Tovek, 24, och Castello 194 (val, f 2008, e Cristallo-Lifestyle, uppf Marcus Ostendarp) var ett av bara två dubbelnollande ekipage i Rom när Global Champions Tours Grand Prix avgjordes.

Evelina var nära två sekunder snabbare än EM-tvåan Harrie Smolders/Don VHP Z och tog sitt livs största seger då hon slog yppersta världseliten. Innan dess var ekipaget dessutom femma i 1,55-160. Evelina belönades med 99 000 euro för vinsten och tillsammans med pengarna för femteplatsen just före blev det drygt en miljon kronor.

När ekipaget blev åtta i GCT:s GP i juni rankade Evelina den placeringen som sin största framgång dittills och berättade att det inte känns svårt med Castello ens i de riktigt stora klassrena.
– Det hade det nog gjort på en annan häst, men på Castello känns det enkelt. Jag är så trygg med honom och att styra på stora hinder känns aldrig obehagligt. Det är klart att det är svåra distanser och mycket att hålla koll på, men det är en stor trygghet att rida en häst som Castello i större klasser.

Peder Fredricson och H&M Christian K blev nia på ett nedslag i dagens Grand Prix.

Smolders totaletta
Totalt sett är Evelina just nu bästa svensk i GCT-tabellen på plats 30. Henrik von Eckermann, som coachar Evelina, ligger på plats 34 och Peder ligger på plats 53.

Harrie Smolders skrev ett stycke historia då han genom sin andraplats i dag säkrade årets totalseger i Global Champions Tour, redan före finalen som väntar i Doha i november.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden