Dressyr
12 juli 2021 15:33

Storslam för Franklin-stoet Kavira

FHS 2021Det blev en övertygande seger för semifinalvinnaren Kavira även i 6-årsfinalen - med Sofie Lexner i sadeln hade stoet över tre procentenheter till godo på tvåan, SWB-valacken Ztorm.

Storslam för Franklin-stoet Kavira
Sofie Lexner och Kavira vann även finalen för 6-åringarna. Foto: Roland Thunholm

Kavira (KWPN sto -15, e Franklin-Sorento, uppf P.P.W. Janssen, äg Christinelund Dressage AB) fick nöja sig med en nia i dagens protokoll, och den kom på traven. Men totalt 79,26 procent och högst poäng från samtliga domare gjorde att det blev en klar seger för Kavira och Sofie Lexner.

Andraplatsen gick till Ztorm (SWB val -15, e Zuidenwind-Briar, uppf Jeanette Joelsson & Per Jansson, äg Ebba von Essen), som stod för en rejäl upphämtning med Ebba von Essen från semifinalen. Nu blev det bra betalt för främst galoppen, och en total på 76,15 procent.

Emma Ahlberg lotsade Logo’s Gaya (DWB sto -15, e Grand Galaxy Win-Blue Hors Don Romantic, uppf Jette Friis) till tredjeplatsen, med 76,13 procent.

Mer information om 6-åringarnas final kommer i separat artikel.

Resultat

Equisport sänder alla klasser live från Falsterbo (betalkanal)

Falsterbos egen kanal sänder vissa klasser (gratis)

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden