Sverige
9 maj 2014 17:30

Storslam för Strömsholm

Tre lag med gymnasieelever tävlade i finalen av Ung SWB Cup som avgjordes på Plönninge under fredagen. Strömsholms Ridsportgymnasium vann både i lag och individuellt.

Storslam för Strömsholm
Strömsholms segrande lag i Ung SWB Cup. Fr v: Linnea Liljeholm, Fredrik Graucob, Cajsa Brolin och Emmy Carlsson (som även vann totalt individuellt).

I segrande laget ingick Emmy Carlsson, Cajsa Brolin, Fredrik Graucob och Linnéa Liljeholm. Det var Emmy som även tog den individuella totalsegern.

– Emmy har säkert trimmat och inspirerat laget lite extra för hon har erfarenhet från VM för unga uppfödare förra året, berättade lagledaren Åsa Johansson, Strömsholm.

Ung SWB Cup arrangeras i år för första gången och syftar till att visa eleverna att hantering av hästar inte enbart handlar om ridning utan är så mycket mer. På sikt kan det ge nya uppfödare, proffsvisare och domaraspiranter.

Finalen på Plönninge var resultatet av lokala uttagningar. Tre lag deltog: Strömsholm, Svenljunga och Plönninge med totalt elva deltagare. Tävlingsmomenten omfattade att göra i ordning hästen för visning, visa för hand, bedömning av löshoppning respektive exteriör samt ett teoriprov.

– Mycket av detta kommer eleverna att möta i vardagen med hästar, berättade projektledaren Ann Charlotte Cadier, SWB. Exteriören är viktig när man ska köpa häst och visa för hand behöver man kunna vid besök hos veterinären.

Alla protokoll och teorin var på engelska, för att även få med hästvärldens engelska uttryck på ett naturligt sätt.

Övriga segrare:
Groomning: lag Svenljunga
Löshoppning: Emmy Carlsson, Strömsholm
Exteriörbedömning: Annie Engström, Plönninge
Visning av häst: Cajsa Brolin, Strömsholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden