Körning
7 januari 14:07
Ridsportplus

Stort intresse för Hjulkul

KörtävlingIngen vintervila för kuskarna i södra Sverige. Populära serietävlingen Hjulkul rullar på och intresset är stort. I helgen var det dags för ännu en omgång, den här gången på Bökeberg utanför Svedala.

Stort intresse för Hjulkul
Victoria Persson hade två ponnyer med i helgens Hjulkul. En seger och en fjärdeplats. Här i aktion med Urby. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du tre möjligheter:

Prenumerera på Ridsport

  Cirka 20 ekipage till start, från barnkuskar till verkliga veteraner. Det fylls på i kuskleden, det ser bland andra systrarna Mimmi och Miki Olskims till, fint kört med sina shetlandsponnyer.

  I klassen för mindre rutinerade kuskar glänste Victoria Persson som startade två ponnyer, Calle och Urby. Seger och en fjärdeplats blev resultatet. Victoria, som tävlar för Flyinge Hästsportklubb vann före Anette Holmgren, Skånska Körsällskapet, med Selene Grönkulla och trea här var Boel Hellberg med Tai Nemo från Dalby Ryttarförening.

  4. Anette Holmgren och Selene Grönkulla blev tvåa i klassen för mindre rutinerade kuskar,
  Anette Holmgren och Selene Grönkulla blev tvåa i klassen för mindre rutinerade kuskar. Foto: Eva Österlund

  Oj är Oj men Okej kan också vara Skoj. Hänger ni med? Det handlar om Hanna Holsteins par med welshponnyer med prefixet Linhagens som bara blir bättre och bättre.
  – Perfekt för dem att komma ut så här, menade Hanna som också avslöjade att i år blir det start internationellt om allt går enligt planen.
  – Troligen först start i Danmark och sedan får vi se.

  1. Hanna Holstein med welsharna Linhagens Oj och Linhagens Okej. Tredjeplats på Bökebergs Hjulkul. Spännande tävlingssäsong väntar.
  Hanna Holstein med welsharna Linhagens Oj och Linhagens Okej. Tredjeplats på Bökebergs Hjulkul. Spännande tävlingssäsong väntar. Foto: Eva Österlund

  Welsharna har tagit över

  Hanna körde ju fyrspann med shetlandsponnyer innan welsharna tog över i stallet i Staffanstorp, men nu har snart alla de svarta grabbarna fått nya goda hem. Den här gången blev det en tredjeplats för Hanna i klassen för de mer rutinerade kuskarna. Vann gjorde Emma Gustavsson, Vinslöv, med ponnyn Artemis, som var rejält på hugget. Tvåa var Paula Bengtsson med Wanadoo.

  3. Säker seger för säkert ekipage. Emma Gustavsson och Artemis.
  Säker seger för säkert ekipage. Emma Gustavsson och Artemis. Foto: Eva Österlund

  Nya fina welshponnyer visade också fyrspannskusken Johanna Carlberg upp. Den här gången kördes de i par men ska också gå i spann så småningom. En sjätteplats blev resultatet den här gången. Apropå veteraner så fanns Disco Diamond och Sara Blohm med på Bökeberg. Disco har ju hunnit med en hel del i sin karriär, han var i gammal god form och totalt blev det en femteplats.

  Disco Diamond och Sara Blohm mot mål.
  Disco Diamond och Sara Blohm mot mål. Foto: Eva Österlund

  Final på Flyinge

  Detta var den sjunde omgången av Hjulkul och för det fina arrangemanget stod Dalby Ryttarförening. Några tävlingar återstår innan det är dags för final på Flyinge i mars.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 132 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar

  Ridsport digital

  Nu från endast 39:-