Sverige
29 december 2020 17:27

16-årig ryttare återfunnen efter stor polisinsats

OlyckaEn flicka försvann vid 15-tiden i eftermiddags efter en ridtur i Mönsterås i Kalmar län. Räddningstjänsten larmades efter att hästen kommit tillbaka utan ryttare i sadeln. Strax före klockan 18 meddelade polisen att flickan återfunnits vid liv.

16-årig ryttare återfunnen efter stor polisinsats
Räddningstjänsten kallades till platsen. Foto: Istock

Enligt Aftonbladet red den 16-åriga flickan i väg från ett stall i Fliseryds-Torp vid 14.40 och begav sig ut på en ridtur mellan Ruda och Fliseryd.

Vid 15-tiden kom hästen tillbaka utan sin ryttare.

– Hon provred hästen för första gången och allmänheten ringde in när hästen kom tillbaka utan ryttare, men med sadel och träns, säger Evelina Olsson, presstalesperson till Aftonbladet.

Kockan 17:49 uppgav polisen på sin hemsida att flickan är anträffad vid liv och förd med ambulans till sjukhus. Polisen har just nu ingen uppgift att lämna om flickans skadeläge.

Polisen gick under eftermiddagen ut och bad allmänheten om hjälp med iakttagelser. Ett stort antal polispatruller deltog i sökinsatsen, liksom ett 20-tal orienterare, uppger Aftonbladet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden