Sportnytt
7 juni 2017 09:58

Strömsholmstävlingarna vill fira 100 med tre SM

Strömsholmstävlingarna har precis avslutats men arrangörerna tittar redan fram mot nästa år då det ska bli 100-årsjubileum. ”Vi hoppas på att få både dressyr- och fälttävlans-SM, samt att det ska vara galopptävlingar på Ŗsterängen under veckan”, berättar tävlingsledaren Gunnar Larsson.

Strömsholmstävlingarna vill fira 100 med tre SM
Tävlingarna på Strömsholm fyller 100 nästa år. (Arkivbild)

Redan på måndagskvällen passerades antalet besökare från förra året, som då var 8 000. Avslutningsdagen med SM-finaler i dressyr lockade stor publik, men det dröjer ytterligare innan man vet den exakta publiksiffran för årets arrangemang.
– Många verkar nöjda med den nya entrén och att utställningsområdet. Dessutom har vi ett väldigt bra samarbete med slottet, konstaterar Gunnar Larsson.

Tävlingsmässigt hoppas Gunnar på tre SM under 100-årsjubileumet. Precis som i år vill man ha dressyr-SM och lag-SM för ponnyer på Strömsholm.

Vill ha fälttävlans-SM
Förhoppningen är också att fälttävlans-SM kan arrangeras under Strömsholmsdagarna 2018.
– Sedan är det bra med semifinalen i lag-SM för häst här på Strömsholm. Banan är inte helt enkel att rida på och genom att ha semifinalen här får vi verkligen de bästa lagen vidare till Falsterbo, menar Gunnar.

Förhoppningen är att få fler ryttare att rida de allra största klasserna i hoppning. Här finns det lite olika funderingar om hur det ska gå till, men det är sådant som tävlingskommittén kommer att jobba med när årets tävlingar är avslutade.

Uppskattad flytt
En förändring i årets logistik har dock varit uppskattad, att flytta uppstallning till tävlingsområdet i stället för att ha den vid Ridskolan Strömsholm. En annan sak som återkommer till nästa år är den populära unghästbonusen i hoppning.
– Strömsholmstävlingarna är en härlig mötesplats och vi jobbar hela tiden för att få fler att komma hit, avslutar Gunnar Larsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden