Sportnytt
29 april 2015 10:51

Studenter gör upp om SM-medaljer i Lund

Nästa vecka samlas representanter från landets akademiska ryttarföreningar i Lund för att tävla i student-SM i ridsport. Både lag och individuella ryttare ska kämpa om mästerskapstitlarna i dressyr och hoppning.

Studenter gör upp om SM-medaljer i Lund
Nästa helg koras årets svenska studentmästare i ridsport

Student-SM i ridsport arrangeras i år av Lunds Akademiska Ryttarsällskap (LARS) och avgörs hos Lunds Civila Ryttarförening den 9–10 maj. Lag, individuella ryttare och hejarklackar från landets akademiska ryttarföreningar kommer att finnas på plats under helgen då svenska studentmästare ska koras i dressyr och hoppning.

Båda grenarna avgörs på medelsvår nivå i fyra omgångar. Även hoppningen går i stilbedömning de tre första rundorna. Samtliga ryttare rider arrangörens hästar och ryttarna har fem minuter på sig att lära känna hästen innan det är dags. I varje omgång rider tre ryttare samma häst och ryttaren med högst stilpoäng går vidare till nästa omgång. I varje runda slås därmed två tredjedelar av startfältet ut och den ryttare som till sist har ridit de olika hästarna på bästa sätt vinner SM-titeln.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden