Sportnytt
31 mars 2017 20:01

Svagt startfält hos omskriven klubb

Helgens tävlingar hos en ridklubb i södra Sverige har ovanligt små startfält i år.
En infekterad debatt kring en av klubbens tränare kan vara ett av skälen till det låga antalet startande.

Svagt startfält hos omskriven klubb
Ridklubben har hälften så många starter som i fjol (bilden har inget samband med texten).

I morgon, lördag, görs hälften så många starter hos den aktuella ridklubben som i fjol vid samma tid.

Orsaken till manfallet är, enligt uppgifter till Ridsport, att många ryttare valt att bojkotta tävlingen i år. En ifrågasatt tränare, verksam på klubben, ska vara ett av skälen till att så få anmält sig för tävling.

I en nyhetsartikel i en av kvällstidningarna uttalade sig klubbordföranden för den aktuella klubben nyligen till förmån för den ifrågasatte tränaren.

Ridsport har inte kunnat nå ordföranden på telefon, men i ett sms skriver hen att två andra klubbar i området har tävlingar med snarlika klasser. ”Som ryttare väljer man ju den närmare om klasserna är passande” skriver klubbordföranden som i övrigt inte vill kommentera uppgifterna om ryttarbojkott.

Hen noterar också att när klubben arrangerade ponnytävlingar för en tid sedan blev det deltagarrekord för tävlingar inomhus i den aktuella klubben.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden