Sverige
20 januari 2020 12:25
Ridsportplus

Svalt intresse för OS-resor till Tokyo

OS-resorIntresset för Equitours resor till OS i Tokyo var från början stort, men intresset har minskat. Den långa flygresan, värmen och inte minst kostnaden är orsaker till det svala intresset - Ridsport har pratat med Equitours vd Marie Nyberg om OS-resorna och företaget övriga utbud för säsongen.

Svalt intresse för OS-resor till Tokyo
När OS-resan landade på uppåt 80 000 kronor svalnade intresset, säger Marie Nyberg. Foto: Equitours

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hallå där Marie Nyberg, vd för Equitours, som erbjuder resor till OS i Tokyo

Hur har intresset varit för att åka till Tokyo?
– Stort. Många som åkte med till VM i Tryon var intresserade, men när de har fått veta vad det kostar, och tagit med i beräkningen att det är en lång flygresa och kommer att bli väldigt varmt, har intresset minskat.

Vad skulle en resa med hotell och biljetter kosta?
– Det program vi tog fram tillsammans med den svenska återförsäljaren av OS-paket landade på mellan 56 000 och 60 000 kronor per person för sex dagar med hotell och biljetter till tävlingarna i en gren. Sedan tillkommer flygresan på mellan 15 000 och 18 000 kronor.

Var detta det enda alternativet?
– Ja, vi är i händerna på den som säljer biljetter. Hade det bara handlat om resa och hotell hade vi kunnat lösa det, men ingen vill åka till Tokyo utan säkra biljetter till tävlingarna.

Vad har ni för övriga resmål att erbjuda 2020?
– Vi arrangerar en resa till Badminton i vår. Det är en ganska ny resa för oss, som snabbt blivit populär. Sedan har vi ett fåtal biljetter till Aachen. Där blev det snabbt utsålt så vi fick inte så många biljetter.

Hur resonerar ni kring hållbarhet och flygresor?
– Jag tänker att man kan välja bort de billiga weekendresorna för att i stället göra de resor man verkligen vill. Vi väljer flygbolag som satsar på utveckling och förnybara bränslen, och kontrollerar att hotellen är bra ur hållbarhetssynpunkt. Tack vare Greta Thunberg har vi svenskar blivit kända för att ställa frågor kring detta, och det är bra.
– Ridsports läsarresa till unghäst-VM i dressyr i Verden i augusti blir en bussresa, vilket är ett alternativt vi väljer när det är möjligt.

Fakta

Gillar Frankrike

Namn: Marie Nyberg.

Ålder: 60.

Aktuell som: Arrangör av ridsportresor.

Senaste resan: Lissabon.

Favoritresmål: Herregud, det finns så många favoriter. Frankrike (generellt) och Baskien, men Argentina och Skåne är också fantastiskt.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 1/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden