Sverige
17 februari 09:02

Svartmögel i ridhuset drabbar ridskola

NerdragningEtt ridhus hos Ridklubben Dundret i Gällivare måste stängas efter att svartmögel upptäcktes i byggnaden. Nu måste ridskolan dra ner på lekionsverksamheten.

Svartmögel i ridhuset drabbar ridskola
Svartmögel har konstaterats i ridhuset. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det är Norrbottenskuriren som berättar att svartmögel konstaterats i det mindre av de två ridhusen hos ridklubben, som nu tvingas minska på antalet ridande elever.

– Det är klart att det påverkar oss väldigt negativt, säger Susanne Östman, ordförande i ridklubben Dundret, till tidningen.

Det är Gällivare kommun som äger anläggningen, och hösten 2021 togs ett nytt ridhus i bruk, men det fanns också planer på mera ombyggnader som ännu inte genomförts.

När det lilla ridhuset kan ersättas är inte klart, men Robert Nilsson, avdelningschef på fritidsavdelningen på Gällivare kommun, säger till tidningen att han hoppas att det inte är alltför långt bort.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden