Hoppning
15 februari 2020 23:00

Svensk 1,50-segrare i både Norge och Wellington

FullträffarHon kom, hon såg och hon segrade på andra sidan Atlanten. Petronella Andersson drämde till med seger i lördagens 1,50-klass i Wellington. Samtidigt vann Jens Fredricson 1,50-klassen i grannlandet i väster.

Svensk 1,50-segrare i både Norge och Wellington
Jens Fredricson och Karmel van de Watering fick in en riktig fullträff i Lilleström (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Det blev en tävlingslördag som hette duga för både Petronella Andersson och Jens Fredricson på varsin sida om Atlanten.

Petronella Andersson vann den penningstinna 1,50-klassen i Wellington med hästen Davarusa genom att rida felfritt i två faser och avsluta med den snabbaste omhoppningstiden som var 38,442. Tvåa var Paul O’Shea med hästen Skara Glen’s 7 Pillars som var dryga sekunden långsammare. Trea var Lacey Gilbertson med hästen Bijzonder. Segern gav Petronella Andersson nära 120 000 kronor i prispengar.

Petronella Andersson Med QuenndalFoto:lottapictures P: 2015-11 P: 2017-09
Petronella Andersson. Foto: Lottapictures

Samtidigt segrade Jens Fredricson med hingsten Karmel van de Watering i 1,50-klassen på Norweigan Horse Festival i norska Lilleström efter att ha slagit holländaren Jur Vrieling med mindre än en sekund. Jens Fredricson red i mål på omhoppningstiden 38,75 och Jur Vrieling korsade mållinjen på tiden 39,59 med hästen Fiumicino van de Kalevallei.

Trea var britten Nick Benterman med hästen Don Diablo HX. Där gick det betydligt långsammare, tiden var 50,94, men eftersom det bara var tre dubbelnollor i klassen så blev det tredje bästa resultat. Fyra var fransmannen Kevin Staut som hade klassens snabbaste tid, 36,18, men dessvärre ett nedslag med hästen For Joy Van’T Zorgvliet Hdc.

Resultatlistan i 1,50-klassen i Norge

Resultatlistan i 1,50-klassen i Wellington

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden