Dressyr
1 juli 2020 14:37

Svensk dressyrtränare död i samband med ridning

DödsfallDressyrtränaren och GP-ryttaren Cricco Åkerberg har avlidit i samband med ridning. Ridsportprofilen blev 76 år gammal.

Svensk dressyrtränare död i samband med ridning
Cricco Åkerberg på lusitanohingsten Toureio (arkivbild från Sparreholm 2013). Foto: Yvonne Perkins

Dressyrtränaren och GP-ryttaren Cricco Åkerberg skulle i mitten av juli ha hållit en av sina återkommande träningshelger på Walsund i Sparreholm. Av detta blir det nu inget sedan ridsportprofilen gått bort i samband med att hon red en av sina gamla tävlingshästar PRE-hingsten Chatungo.

Ridsportprofilen tros ha svimmat av och därefter fallit av hästen. Det finns omständigheter som tyder på att så är fallet. Det berättar eleven och vännen Zanna Johansson för Ridsport.
– Det är oerhört tragiskt, men hästen har inte gjort något fel. Cricco var jättepigg och verkligen vid god vigör, hon red tre hästar om dagen när det hände, säger hon.

Cricco Åkerberg var B-tränare i dressyr och tävlade själv framgångsrikt på GP-nivå med lusitanohingsten Toureio (f-00 e Dardo-Faena). På senare år tränade och tävlade hon även hans son Futuro samt PRE-hingsten Chatungo. Hon höll återkommande träningar på Sparreholms slott och på Walslund i Sparreholm, och sörjs nu av elever och kollegor inom hästvärlden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden