Sport
24 februari 2017 10:03

Svensk dubbel i Scandinavium

Kunde fredagen ha börjat bättre i Scandinvium? Knappast. Världscuphoppet Henrik von Eckermann fixade första svenska segern och Malin Baryard Johnsson la beslag på andraplatsen.

Svensk dubbel i Scandinavium
Dubbelt upp!

Fredagen i Scandinavium kickade igång med 1,45 och det blev väckning på bästa sätt för den tidiga publiken med svensk nationalsång. Bland de 29 ryttarna till start fanns ett gäng svenskar och det var Henrik von Eckermann som såg till att bjuda på den första internationella hemmasegern. Den togs genom klockrent på 59 sekunder blankt med ännu en relativt ny häst, Little Lord 90 (HOLST, hingst, f 2005, e Lasino-Calato) som Henrik tävlade första gången i november. Drygt 56 000 kronor blev belöningen, utöver jubel och svenska nationalsången.

– Det är en snabb häst, så jag behöver främst styra runt och störa så lite som möjligt, säger Henrik vid prisutedelningen och får det hela att låta väldigt enkelt.
Han trivdes förstås i rampljuset och visade med segern idag och andraplatsen igår att Sveriges stora världscuphopp är på hugget.
– Jag ska göra mitt bästa för att stå här på söndag igen.


Mot seger!


Ledningen blev en snygg andraplats. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Malin Baryard Johnsson låg länge i ledningen på 60,58 med H&M Second Chance som har gått så bra i bland annat Stockholm och senast i Österrike. Som näst ryttare ut kom Henrik in, kapade tiden och säkrade en svensk dubbelfullträff.

Rolf-Göran Bengtsson och Unita Ask tog revansch på gårdagens 1,50-runda. Nu satt nollan som en smäck och det blev en sjätteplats, knappt tre sekunder efter Malin.

Resultat      

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden