Hoppning
1 september 2018 23:04

Svensk dubbel i femstjärnig 1,50-hoppning

Internationellt Det blev svenska ekipage både som etta och tvåa i lördagskvällens 1,50-hoppning på det femstjärniga meetinget Brussels Stephex Masters i Belgien. Överst i prislistan kom VM-aktuella Malin Baryard Johnsson med H&M Second Chance.

Svensk dubbel i femstjärnig 1,50-hoppning
Det var svensk girlpower i lördagens sena 1,50-hoppning. Malin Baryard Johnsson vann före Petronella Andersson. Foto: Jeroen Willems

Det var 40 ekipage till start i 1,50-hoppningen och tolv av dem var felfria i grundomgången – av dessa var tre svenskar.

Allra bäst gick det för Malin Baryard Johnsson och H&M Second Chance (SWB sto f 2008e Carland-White Clover, uppf/ägEva Söderström & Margareta E.Bech). Ekipaget var både felfritt och snabbt med en segermarginal på nästan 1,4 sekunder ner till tvåan, Petronella Andersson/Eclatant.
– Jag vet att jag har en väldigt snabb häst, kanske den snabbaste. Det kändes som om det var vår dag i dag, vi har haft lite otur hittills. På fredagen hade vi ett ner med den snabbaste tiden men i dag gick allt vår väg. H&M Second Chance är en så rolig häst att rida, hon är i riktigt bra form för tillfället så det var bara att köra i kväll. Hon är verkligen fantastisk, sa Malin Baryard Johnsson till arrangören efter sin seger.

Det blev svenskt även på femte plats genom Douglas Lindelöw och Jezebel efter två felfria rundor.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden