Sverige
6 september 2022 10:52

Svensk fälttävlansryttare avstängd efter sexuella trakasserier

AvstängningEn svensk fälttävlansryttare har stängts av på grund av sexuella trakasserier och övergrepp. Ryttaren är nu bortplockad från landslagsuppdrag och Svenska Ridsportförbundet ser över vidare åtgärder.

Svensk fälttävlansryttare avstängd efter sexuella trakasserier
Ryttarens beteende motiverar enligt FEI avstängning i två år. Foto: Roland Thunholm

Det internationella förbundet FEI har stängt av en svensk fälttävlansryttare som anklagas för trakasserier och övergrepp. Svenska Ridsportförbundet har enligt uppgift precis nåtts av detta besked och uppger att man nu ser över vilka konsekvenser detta får. Ryttaren är med omedelbar verkan borttagen från landslaget i fälttävlan.

I sitt beslut skriver FEI att ryttaren tills vidare är avstängd från att både delta och närvara vid tävlingar eller event godkända eller arrangerade av FEI eller nationella ridsportförbund. Detta då ryttaren uppges ha brutit mot FEI:s policy rörande trakasserier och övergrepp.

Beteendet motiverar enligt FEI avstängning i två år samt böter om 3000 schweiziska franc. Ryttaren kan överklaga beslutet till FEI-tribunalen senast den 15 september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden