Hoppning
15 juni 2018 19:02

Svensk GP-skräll: Henrik segrade med Evelinas häst

Svenskarna visade vad de går för i Sopots femstjärniga Grand Prix. Bäst av alla lyckades Henrik von Eckermann på landslagskollegan Evelina Toveks häst Castello 194 och drämde till med inget mindre än seger.

Svensk GP-skräll: Henrik segrade med Evelinas häst
Henrik von Eckermann var i farten igen. Foto: Roland Thunholm

Den svenska Nations Cup-truppen gjorde ingen besviken vid den den femstjärniga Grand Prix-klassen över 1,60-hinder i Polen. Irma Karlsson/Chacconu och Fredrik Jönsson/Cold Play missade omhoppningen på varsitt nedslag, plus ett tidsfel för Irma, efter i övrigt stabila insatser.

Tre svenska ekipage var bland de 17 som gick till omhoppning: Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa, Evelina Tovek och Mill’s Sheridan samt ett svenskt utropstecken i form av den nya kombinationen Henrik von Eckermann och Castello (val, f 2008, e Cristallo-Lifestyle, uppf Marcus Ostendarp, äg Susanne Tovek).

Höll hela vägen

Valacken rids som bekant annars av Evelina Tovek, men den här tävlingen lät hon sin mentor Henrik ta över tyglarna med strålande resultat. Ekipaget var bland de första ut i omhoppningen och gjorde ännu en  kanoninsats – felfritt på en tid som stod sig genom hela klassen och räckte till segern. De belönades med den svenska nationalsången, en segerklocka och en check på drygt en halv miljon kronor.

Sopot är den första tävlingen som Henrik gör med Castello, åtminstone internationellt, och de kickade igång i går med ett nedslag i 1,50. Om hoppningen såg enkel ut var det snäppet lurigare när Henrik till häst skulle få sin klocka inför fotograferna – Castello lade i backen tills en stort leende Henrik fick honom på andra tankar.

Evelina och Malin med i täten

Evelina själv levererade också dubbelt felfritt med Mills Sheridan och på en tid som gav placering sex. EM-ekipaget Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa var bland de sista ut. Ett nedslag på väg mot mållinjen slutade i plats tio för ekipaget som verkar vara på hugget. Dessutom har ju Cue Channa numera sällskap i de högsta klasserna av stallkompisen H&M Indiana som för mindre än en vecka sedan var GP-placerad i Österrike.

Tävlingarna rullar vidare efter dagens svensksuccé och på söndag hoppar Sverige lagtävlingen Nations Cup – mer höjdarinsatser kan vara att vänta.

Resultat

180121evelinatovekcastellosg
En mer vanlig syn: Catsello med Evelina Tovek i sadeln. Foto: Stefano Grasso

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden