Dressyr
22 maj 2014 11:32

Svensk JR-seger i Kappelen

Svenska P-, JR-, YR- och U25-ryttare är tillsammans med GP-ryttarna Emelie Brolin och Jennie Larsson nere i belgiska Kappelen för tävling i fyra dagar. Meetinget har förvandlats till ett getingbo efter att det blev offentligt med Totilas och Matthias Alexander Raths come-back i GP-touren.

Svensk JR-seger i Kappelen
Emelie Aldenfalk och hennes Winton deltog i en demonstration på Global Dressage Forum i Holland i Oktober med en av sina tränare Liane Wachtmeister. Kim C Lundin kim@witnet.se

Svenska juniorryttaren Emelie Aldenfalk slog till direkt i sin andra internationella start med 10-årige Warsteiner-sonen Winton. Emelie slog till med 71,27 procent i juniorernas lagtävlansprogram före ryskan Aleksandra Maksarova på Scampalo.

–  Mitt mål för klassen var egentligen bara att rida utan missar, göra vårt bästa, jag hade ingen uppfattning om vad det skulle kunna betyda, berättar Emelie på telefon.
– Winton gjorde sina byten väldigt bra, jag kände att de var riktigt fina. 

Hennes häst är en utmärkt tävlingspartner, Winton trivs med att resa och springer glatt upp i lastbilen. På denna resa delar de lastbil med Emma Jönsson och Emelie åker utan sina tränare. Nu fortsätter helgen med mästerskapsprogrammet på fredag och en avslutande kür på söndag.
– Jag hoppas kunna gå vidare dit, jag har ett eget kürprogram med musik åt det klassiska hållet. Årets stora mål för mig och Winton är att bli uttagen och få rida EM i juli, det är drömmen, säger Emelie Aldenfalk.

Hon och de andra ungdomsryttarna har eftermiddagen och kvällen utstakad för sig. De ska titta på Grand Prix-klassen och speciellt då en svart hingst.
– Det är världens uppståndelse här, alla pratar om Totilas come-back, berättar Emelie.

Bland juniorerna startade även Mathilde Hannell/Pay Back TP som blev sexa på 66,432 procent och Johanna Jendland / Grevens Rex som tog nästa placering med 66,243 procent.

Ellinor Magnusson var enda placerade YR-ekipage med 10-årige Pixar, tillsammans tog de en andraplats med 68,921 procent. Danska Anna Zibrandtsen blev trea med numera godkände hingsten Detroit på 68 procent. Hon startade även i U25-klassen, en Intermediare II, med Rentino och tog hem segern med 68,684 procent. Hack i häl var Marina Mattsson med Cassio som fick 68,605 procent.

Följ live-resultat i klasserna i Kappelen här
Startlista CDI3* Grand Prix

Resultat torsdag
Ponnyryttarnas klass
Juniorernas klass
YR-klass
U25-klass

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden